Esittely

Juho Rauhala

urheiluhierontalinjan käynyt Koulutettu hieroja.

Suoritin hierojaopintoni aikuisella iällä Helsingin Hieronta-akatemiassa, josta valmistuin Koulutetuksi hierojaksi. Valinnaisena osana näyttötutkinnossa oli niveltoiminta, josta sain todella hyviä lisätyökaluja asiakkaiden ongelmiin.

Hierojakoulutukseen minut sai lähtemään useaan kertaan saatu apu omalta hierojaltani tilanteissa joihin terveyskeskuslääkärit eivät osanneet apua tuoda. Koulutuksen aikana entisestään kasvanut kiinnostus kehon toimintaan ja sen syihin ja seurauksiin on tuonut vahvan perusosaamisen esimerkiksi liikuntaperäisen rasituksen aiheuttamiin ongelmiin.

Olen itse harrastanut aktiivisesti liikuntaa sen eri muodoissa. Salibandy, jääkiekko, kaukalopallo, pyöräily, juoksu sekä tällä hetkellä eniten harrastamani kuntosaliharjoittelu ovat kaikki parantaneet tuki- ja liikuntaelimistön sekä hermoston tuntemusta.

Omalta osaltaan myös työhistoriani ammattiautoilijana on tuonut tietämystä staattisen istumatyön aiheuttamiin ongelmiin.

Harrastuksiini kuuluu myös trumpetin soitto. Soittaessa suuressa osassa oleva purulihaksisto vaikuttaa niska-hartiaseudun lihastasapainoon todella paljon ja sitä ei pidäkään väheksyä alueen ongelmia tutkittaessa.

Pyrin hoidoissani löytämään varsinaisen syyn asiakkaan ongelmiin ja tarjoamaan siihen mahdollisimman toimivan ja asiakkaan kannalta edullisen ratkaisun. Tarkoitus ei ole myydä asiakkaalle mahdollisimman paljon käyntejä vaan se määrä josta asiakas saa avun tai tarpeen vaatiessa ohjaamaan asiakas hänen ongelmiinsa parhaiten perehtyneelle toiselle manuaalisen kehonhuollon ammattilaiselle. Olen kuitenkin sitä mieltä että jokaisen ihmisen pitäisi käydä kerran kuukaudessa ns. ylläpitävässä hieronnassa jolla voidaan helposti välttää pahemmaksi nivoutuvat ongelmavyyhdit joiden hoitamiseen tarvitaan taas useampaa peräkkäistä hoitokertaa.

Ennen kaikkea, niin hieronta kuin muutkin manuaaliset hoitomuodot ovat ns. tukevia hoitomuotoja, ja henkilön on hyvä tiedostaa myös oman tekemisensä suuri merkitys hyvinvoinnissaan.

Liike on paras lääke, kivun sallimissa rajoissa.

 

Juho Rauhala

Koulutettu hieroja – Urheiluhieroja